Sähköauto vaihtuu käytännöllisempään kevytliikuntaan – sähköpyörään!

Kai tämä on paluuta juurille. Myin muutama vuosi sitten rakkaan Elcatin innokkaalle harrastajalle Kajaaniin ja jäin vaille sähköajoneuvoa. Ja nyt on alkanut jälleen kutkuttamaan, on päästävä lataamaan akkuja.

Ajoin lähes 10 vuotta Yamaha PAS sähköpyörällä, ja se osoittautui varsin oivaksi kulkijaksi. Kirjoitin käyttökokemuksia Yamahasta Kevytajoneuvojen Ystävät ry:n julkaisuun jo vuonna 2001. Lataa painamalla kuvaketta ja lue. Koko tarinan löydät täältä: jt1-2001BYamaha_sähköpyörä

Kokemukset kaksipyöräisistä sähkökulkimista ovat siis positiiviset. Kehitys on kuitenkin kulkenut näissä asioissa monta askelta eteenpäin, ja pitkän tutkimus – ja surffausrupeaman jälkeen olen päätymässä Greencyclen sähköistyssettiin. Firma sijaitsee Kajaanissa, ja tämäkin antaa positiivista kutinaa valintaan.

250w_aw_putkiakku_copy1

Sähköistyksen kohteeksi löytyi autotallista mukava cruiseri, joka on osoittautunut varsin tukevaksi ja mukavaksi kulkimeksi. Tarkoituksena on tyypitellä kokonaisuus retrotyyliseksi, mutta varsin suorituskykyiseksi uuden ajan sähköharrikaksi 30-luvun tyyliä unohtamatta. Taitoni eivät taida riittää kuvanlaiseen kaunokaiseen…..vaikka Felt merkkinen pyöräni onkin. Ohjeita tuollaisen rakentamiseen löytyy TÄÄLTÄ!

felt1.jpg

Palataan asiaan pikaisesti. Onneksi kesää on vielä jäljellä, syksystä puhumattakaan.

Tulen kirjoittelemaan kokemuksiani:

  • sähköistyssarjan asennuksesta
  • ajotuntumasta ja käytöstä
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s