Sähköauton black-outille stoppi – vihdoinkin!

Tänään teimme uuden nopeusennätyksen – Vaajakosken moottoritiellä lievässä myötämäessä mittariin 93 km/h. Voi sitä vauhdin hurmaa……

         

Ei vaivaa black-outit Valmet Automotiven EVA-konseptiautoa. Lue lisää autosta TÄÄLTÄ!  Eläköön suomalainen sähköautotuotanto!!

Sitten itse artikkelin asiaan:

Mika (eräs tämän blogin lukijoista) antoi vinkin siitä, miten noita black-outeja voisi torjua:  ”Minulla oli sama vika  kun ostin auton vuosia sitten. Korvasin hetimiten vanhan 40Ah vesi-akun 24Ah hyytelöakulla, jolla sen jälkeen on toiminut moitteetta webastot ja kaikki päällä monta tuntia jne, ei vaikutusta. Vinkki: vaihda se akku uuteen, voi olla pienemmän kokoinen ei tarvi olla 40Ah.”

Koko talven ja keväänkin jatkunut Elcatin omalaatuinen pysähtely on nyt loppu. Autossahan on kaksi sähköjärjestelmää, 12 voltin ja 72 voltin joilla kullakin on oma latausjärjestelmänsä.

Tuo 12 voltin järjestelmä toimii yhdellä 45 amppeeritunnin akulla. Tuon akun tehtävänä on antaa koko ajorupeaman aikana (50-70 km) virtaa ajovaloille, webastolle, tuulettimelle, radiolle, vilkuille, jarruvaloille ja töötölle. Kun tuo akku vielä sijaitsee kuskin penkin alla ulkona, voi olettaa hyvinkin, että varsinkin talvipakkasella ajoviimassa hyytynyt akku ei pysty täyttämään tehtäväänsä. 

Elcat laittaa auton kululle stopin, kun tuon akun  jännite laskee alle 10,5 volttia. Joten – on niitä pysähdyksiä riittänyt. Sain asiasta tarpeekseni sen jälkeen, kun pysähdyksiä alkoi tulla plussakelilläkin (akku huonokuntoinen ilmeisesti). Ryhdyin asennustoimiin:

         

Poistin kuskin penkin alta tuon 45 amppeeritunnin akun ja vedin johdon luukun läpi tehtyjen reikien kautta ohjaamoon. Tein johtoihin noin puoli metriä jatkoa.

         

Laitoin ohjaamon penkkien taakse uudehkon 75 amppeeritunnin akun ja kytkin johdot. Ja kas kummaa, eipä enää pysähtele Elcat! Akku pitää vielä  ”hirttää”  kiinni lattiaan, ja niin taitaa olla homma hoidettuna.

Lopuksi pitää edelleen antaa tunnustusta suomalaiselle Elcat osaajalle Petri Immoselle. Hän on auttanut minua ratkaisemaan autossani ilmenneitä pieniä mutta kiusallisia teknisiä ongelmia, Kiitos Petri!

Yhteystiedot:

Electric Vehicles Finland Oy

Monsantie 176
04380 TUUSULA

050-564 6116
petri.immonen@evf-electric.fi
www.evf-electric.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s