Sähköautollakin on kesä!

Näytti olevan taas Keltaisessa Pörssissä sähköauto myynnissä, tuosta saisit oivan kesäauton!

Myydään:
SUBARU ELCAT SÄHKÖAUTO
Ok-kuntoinen postimalli, katsastan tarvittaessa. Akustoa jäljellä! Kori ok kunnossa. puh.  0400-812174

         

          Elcat rantakunnossa – 180 kiloa kevyempänä!

On upeaa, että kesä tuli ja Elcat kehrää aivan uudella tavalla. Pakkanen syö sähköautosta sen terävimmän suorituskyvyn ja kulkukin on ainakin tällä alustalla melko ”tökkivää”.  Kesällä jousitus pehmenee, akut luovuttavat enemmän sähköä ja ohjauskin on kevyempi.

Otin Elcatistani pois kaikki ylimääräiset lisäakut, joita edellinen omistaja oli siihen asentanut yhteensä 12 kappaletta. Ajoneuvon paino putosi lähes 180 kiloa! Sen keula nousi ainakin 10 senttiä korkeammalle ja nämä kirotut hidastekummut tuntuvat paljon inhimillisimmiltä. Ajomatka ei minusta pudonnut oikeastaan yhtään – 50 kilometriä menee kirkkaasti ja vauhdilla, ja jäljellä on vielä kaksi tolppaa neljästä energiamittarissa.

Sähköautot ovat saaneet viime kuukausina todella paljon palstatilaa lehdissä ja ne ovat tällä hetkellä melkomoinen puheenaihe. Kaikkein ihmeellisintä tässä on se, että sähköautojen kehitystyö on edelleen piinaavaan hidasta ja tehotonta. Elcatin perusmalli julkaistiin jo vuonna 1993 ja näillä eväillä saatiin ajoneuvo kulkemaan 80 km/h ja ajomatkaa  80 km. Vuonna 2010 uusimmat sähköajoneuvot kulkevat noin 120 km/h ja ajomatka vaihtelee 80-150 kilometrin välillä.

         

Lopetin bensan juonnin! Tuunasin tekstin oveen ja tottahan se on. Tämäkin auto tuli Suomeen bensakoneella varustettuna, mutta Elcat muutti sen täysin sähköllä kulkevaksi. Hybridiautot ovat vallan hyvä juttu, mutta sanoisin niitä välimallin kulkimiksi. Auto – ja akkutehtaiden tulisi keskittyä ennen kaikkea vain sähköllä kulkeviin autoihin. Vain täydellisellä paneutumisella tuotekehittelyyn ja innovointiin voidaan saavuttaa tuloksia. Suomalainen sähköauto-osaaminen on mielestäni maailman huippuluokkaa, ollut jo vuosia. Elcattien valmistuksen lopettaminen on suurinta typeryyttä mitä Suomessa on aikoihin tehty!  Mutta osaaminen sentään jäi.

         

5000 kilometriä Elcatilla on vakuuttanut ainakin minut suomalaisen sähköauto-osaamisen huippuosaamisesta. Onhan tällä autolla toki puutteensa, mutta kokonaisuudessaa todella hauska ajoneuvo!

Sain sähköpostia Saksasta, ja alan harrastaja kyseli Elcatin perään – olisi ostamassa tuunatakseen sen seuraavan kuvan näköiseksi:

         

Kyllä muuten on säväyttävän näköinen. Kyseessä on siis Subarun pikkupaku (sama kuin Elcat),  johon japanilaiset ovat tehneet tuunaussarjan.

         

Tässä olisi todella hieno projekti, pitäisi saada käyntiin. Japaniin on pitkä matka…… Jos aihe kiinnostaa, katso japaninpoikien sivut

Voisihan se auto olla vähän säyseämmänikin näköinen.

         

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähköautollakin on kesä!

  1. Todella maukkaan näköinen tuo Kleinbus-look. Sähköauto retroulkomuodolla on mielenkiintoinen yhdistelmä. Markkinoille kohtapuolin tulevat sähköautothan ovat yleisesti joko hieman futuristisen näköisiä tai aika lailla oman aikansa näköisiä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s