Pakkanen aiheuttaa sähköautokatkoksia?

         

”Sähköauto innostus on lähinnä taas jotain itujenpurijoiden ja vihreiden vouhkaamista. Todellinen maailma, jossa elämme on aivan muuta.”(Sähköauto suomessa keskustelu/Suomi 24)

”Sähköauto ei tule olemaan mikään vaihtoehto nykyautolle, ellei sähköauton tekniikassa tule tapahtumaan jotain todella mullistavaa. (eikä tule tapahtumaan ainakaan seuraavaan 50:n vuoteen.)” Lähde sama…


Kaksi kertaa parin päivän aikana Elcat on pysähtynyt kesken kaiken ja kadottanut sähkönsä. Päävirtakytkin heittää päältä pois jostain kummasta syystä. Ja jos akkujen lataus on ennen katkosta ollut kolme tolppaa, on se katkoksen jälkeen mittarin mukaan punaisella. Onko kellään samanlaisia kokemuksia? Kotiin toki tuollakin latauksella pääsee.

Kuvassa nykyinen akkupaketti, joka voi ehkä aiheuttaa noita mystisiä oireita. Oikealla Exidet kahtena sarjana päällekkäin (6*12v + 6*12v). Ja vasemmalla Trojan TE 35 6V/245AH   * 12 kpl.

Muuten talviajo 20 asteen pakkasessa sujuu hyvin. Auton mukana tuli kohtalaisen hyvät talvirenkaat ja ote maahantiehen auton painonkin takia erinomainen. Nuo Exide akut sijaitsevat painopisteen kannalta aivan liian edessä. Ne painavat yhteensä 180 kg  ja aika iso osa tästä painosta on etupyörien päällä. Tarkoituksena on siirtää toinen akkusarja auton takaosaan.

Auto lämmittää pakkasilla varsin hyvin vakiovarusteena oleva Vebasto, jonka voi jättää päälle auton seisoessakin. Se toimii dieselillä ja lämpö puhalletaan ohjaamoon auton oman tuuletusjärjestelmän kautta. Lasit pysyvät hyvin auki kelillä kuin kelillä.

Tänään taas moottoritieajoa. Vaajakosken moottoritiellä on jonkin verran korkeuseroja, joten nopeus vaihtelee 65-85 km/h välillä. Mukavampaa on ajella pikkuteitä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s