SÄHKÖAUTOLLA KAHTASATAA!

Ei nyt ihan. Mielenkiintoinen aamu Vaajakosken moottoritiellä. Vein juniorin Kanavuoren ABC:lle töihin ja sitten suuntasin keulan kohti Jyväskylän keskustaa. Ennen Vaajakoskea pääsin rekan imuun ja moottoritien alku sujui mahtavassa imussa. Sain kelattua mittariin 85 km/h. Mutta sitten tuli pitkä loiva nousu ja rekka meni menojaan. Vauhti hiipui karvan alle seitsemänkympin, mutta kun tie tasoittui niin jälleen kasikymppinen mittarissa.

Niin tuli todistettua, että kyllä se sähköautokin kulkee…..

      

Löysin lyhyen jutun sähköauton akuista Laisaaren sivuilta.

Vielä tuosta akkuasiasta: Löysin varsin mielenkiintoisen keskustelun Vaasalainen-lehden blogisivuilta

Siellä Riku pohtii akkuasioita:

”Autoani oli ajettu 19t kilometriä, eli tosi vähän, nyt on ajettu jo yli 22t. joka päivä ajan töihin jne, pidän kakkosautona, emäntä ajelee diesel autolla aina.  Käytän sitä itte kun pidemälle lähden. Elcatilla kuitenkaa ei pääse kun se 20-40km kaupungissa, mut jos nätisti ajaa (tyyliin 100A 50-60km/h) kokoajan niin kyllä se yli 80km lenkin pystyy tekee, mutta yli 100km kuitenki jos akut olisivat uusia.”

Tuollaiseen päätelmään olen itsekin päätynyt.

Kari Lajunen juttelee seuraavaa:

”En ole koska juuri sellainen syö akut.  Olen pyrkinyt pitämään akkujen varauksen 50%:ssa eli energiamittarissa saa olla lukema 40% eikä yhtään sen alle. Muutenkin siinä syttyy punainen valo jos sen alittaa.  Tosin kerran lukema putosi 7%:iin jonka jälkeen ensimmäiset oireilut alkoivat.  Toisen kerran vaimoni  ajoi sen 12%:iin ja valitti, että kulkee vain 40kmh.   Pyrin nyt olemaan hellävärainen.  En uskonut vaimoani ja ajoin maantiellä virran nopeasti 55%:iin.  Auto kulki enää 20km/h. Sen jälkeen olen lopettanut syväpurkaukset ja elvytin huonoimman akun.”

Akut voi kuulema testata seuraavalla tavalla: 

”Aja 55%:iin suht koht nopeasti.  Pysäytä ja laita kaikki sähkölaitteet mitä löytyy päälle.  Mittaa jokaisen akun jännite.  merkkaa ne ja vertaa.  Tästä huomaa, että akut numerot 7 ja 9 eroavat muista.  Nämä kaksi minun  pitää vaihtaa puolen vuoden sisällä.”

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”SÄHKÖAUTOLLA KAHTASATAA!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s